Tuesday, October 20, 2020

Suzuki Jimny залишає Європу

 Зовсім скоро цей харизматичний автомобіль покине Старий Світ. Вся справа в ужесточающихся екологічні вимоги

Jimny продається в Європі тільки з 1,5-літровим атмосферним бензиновим мотором K15B. Середній обсяг викидів CO2 становить 154 г / км на автомобілі з «механікою» і 170 г / км - з «автоматом». У 2021 році набувають чинності нові європейські вимоги, згідно з якими середній показник по всіх проданим компанією машинам не повинен перевищувати 95 г / км. В іншому випадку виробнику загрожують багатомільйонні штрафи.

В результаті дилери Suzuki в Великобританії вже перестали приймати замовлення на Jimny: клієнтам продовжать постачати тільки раніше оплачені позашляховики. Представники компанії заявили, що Jimny повністю піде з ринку протягом 4-5 місяців, цитує їх Autocar. Для виживання Suzuki може використовувати лазівку: задекларувати позашляховик в якості комерційної техніки класу N1, на яку не поширюються нові вимоги. N1 - малотонажний вантажний автомобіль з вантажопідйомністю до 3,5 тонни. Щоб пройти реєстрацію, компанії доведеться прибрати з салону задні сидіння і передбачити інші невеликі зміни в інтер'єрі.

No comments:

Post a Comment

Suzuki Jimny залишає Європу

 Зовсім скоро цей харизматичний автомобіль покине Старий Світ. Вся справа в ужесточающихся екологічні вимоги Jimny продається в Європі тільк...