Tuesday, October 20, 2020

Suzuki Jimny залишає Європу

 Зовсім скоро цей харизматичний автомобіль покине Старий Світ. Вся справа в ужесточающихся екологічні вимоги

Jimny продається в Європі тільки з 1,5-літровим атмосферним бензиновим мотором K15B. Середній обсяг викидів CO2 становить 154 г / км на автомобілі з «механікою» і 170 г / км - з «автоматом». У 2021 році набувають чинності нові європейські вимоги, згідно з якими середній показник по всіх проданим компанією машинам не повинен перевищувати 95 г / км. В іншому випадку виробнику загрожують багатомільйонні штрафи.

В результаті дилери Suzuki в Великобританії вже перестали приймати замовлення на Jimny: клієнтам продовжать постачати тільки раніше оплачені позашляховики. Представники компанії заявили, що Jimny повністю піде з ринку протягом 4-5 місяців, цитує їх Autocar. Для виживання Suzuki може використовувати лазівку: задекларувати позашляховик в якості комерційної техніки класу N1, на яку не поширюються нові вимоги. N1 - малотонажний вантажний автомобіль з вантажопідйомністю до 3,5 тонни. Щоб пройти реєстрацію, компанії доведеться прибрати з салону задні сидіння і передбачити інші невеликі зміни в інтер'єрі.

У Suzuki представили новий кросовер - це Toyota

 Компанія Suzuki оголосила про прем'єра компактного кросовера Across. Новинка являє собою новий Toyota RAV4 зі злегка переосмисленої зовнішністю

Зовні Suzuki Across трохи відрізняється від RAV4: кросовери ідентичні тільки ззаду, а дизайн передньої частини кузова повторює Toyota Wildlander для китайського ринку. Повністю оригінальний тільки бампер: у Suzuki збільшена площа повітрязабірників і інакше оформлені захисні накладки.

За технікою Suzuki Across ідентичний заряджається гібриду Toyota RAV4 PHEV. Силова установка складається з 2,5-літрового «атмосферника» потужністю 178 кінських сил (219 Нм), 182-сильного електродвигуна (270 Нм), електромеханічного варіатора і тягової батареї на 18,1 кіловат-години. Ефективна потужність - 306 кінських сил, пробіг без підключення ДВС - 75 кілометрів по циклу WLTP, розгін з місця до 100 кілометрів на годину займає 6,0 секунди. Повний привід електричний: при прослизанні передніх коліс задню вісь обертає 54-сильний (121 Нм) електромотор.

Suzuki Swift оновився

 Suzuki Swift четвертого покоління з'явився в самому кінці 2016 року. На п'ятому році життя компактного хетча японська марка провела його невелику модернізацію. Зміни зовнішності виявилися несуттєвими, зате він став більш безпечним

Свіфт отримав трохи змінену решітку радіатора, легкосплавні диски нового дизайну і поліпшені матеріали обробки салону. З'явилися нові двоколірні варіанти забарвлення кузова.

Найголовніше нововведення пов'язане з тим, що тепер просунута система безпеки включена навіть в базову версію Suzuki Swift. Цей комплекс серед іншого вміє стежити за дистанцією до попереду автомобіля, що йде, попереджати про ненавмисному покиданні смуги, моніторити «сліпі» зони і перепони при русі заднім ходом. Також японський малюк автоматично зупиняється перед перешкодами і «читає» знаки.

Для Swift як і раніше пропонуються двигуни об'ємом 1,2 (91 к.с.) і 1,4 літра (140 к.с.). «М'який» гібрид передбачає наявність маленького електромотора (3 к.с.), а повноцінний - трохи більшого (14 к.с.). Від турбомоторчика об'ємом 1,0 літр (102 к.с.) вирішено було відмовитися.

Suzuki Jimny стане п'ятидверним

 Компанія Suzuki може випустити п'ятидверний Jimny , який буде проводитися і продаватися в Індії, дізнався Autocar India. Така версія отримає подовжену колісну базу і дві додаткові двері, а також багажник більшого обсягу

Передбачається, що пятідверій варіант буде крупніше, комфортніше, але, ймовірно, важчим за свого трьохдверного аналога, що позначиться на динаміці позашляховика. На індійському ринку новинку запропонують з 1,5-літровим мотором потужністю 105 кінських сил і повним приводом. Ціна складе близько мільйона рупій.

Що ж стосується трьохдверного виконання, то його виробництво запустять на заводі Maruti Suzuki в Хансалпуре в червні 2020 року, проте всі випущені автомобілі будуть призначені на експорт. Для внутрішнього ринку планується збирати виключно п'ятидверний Jimny, який встане на конвеєр шістьма місяцями пізніше. В Індії основними конкурентами цієї моделі стануть бюджетні позашляховики Force Gurkha і Mahindra Thar.

Корпорація Suzuki відсвяткувала сторіччя

 Буквально кілька днів тому японська корпорація відсвяткувала столітній ювілей і треба відзначити, що не дивлячись на всю сумну картину світу, корпорація готується підкорювати нові вершини

Ось вам цікавий факт - зовсім недавно в Suzuki оголосили про наміри побудувати нову фабрику. Вона буде розташована в М'янмі. Згідно з планами японської марки, підприємство почне працювати у вересні 2021-го. Річний обсяг виробництва оцінюється в 40 000 автомобілів. Завод працюватиме за повним циклом складання (Сomplete knock-down, CKD).

А між тим, історія Suzuki бере свій початок в 1909 році, коли Мічіо Сузукі заснував невелику компанію з виробництва ткацьких верстатів. Вона була попередником більшої виробничої компанії Suzuki Loom Manufacturing Co, заснованої 15 березня 1920 року в Хамамацу (Префектура Сідзуока). З того моменту Suzuki переорієнтувала свій бізнес на виробництво не тільки ткацьких верстатів, але і мотоциклів, автомобілів, човнових моторів, завжди адаптуючись до потреб того чи іншого часу.

На наступний рік після зміни назви на Suzuki Motor Co., Ltd (в 1954 році), компанія випустила Suzulight, перший серійний малолітражний автомобіль в Японії, і багато інших продуктів, орієнтованих на споживачів.

У 1990 році було прийнято рішення про зміну назви компанію в Suzuki Motor Corporation, що відображало активний розвиток бізнесу і глобалізацію компанії. Шлях довжиною в 100 років ніколи не був простим. Подолавши ряд криз з моменту заснування, члени Правління Suzuki залишилися єдині, як і раніше, і продовжують розвиток бізнесу. «Менеджмент корпорації Suzuki наголошує на важливості такої значимої дати і висловлює свою готовність і далі слідувати головному принципу засновника Suzuki - орієнтованості на клієнтів. Цей рік символізує початок нової віхи в історії корпорації, і ми все націлені на те, щоб домогтися ще більш вражаючих результатів », - зазначив у своєму зверненні Почесний Голова Suzuki Motor Company пан Осаму Сузукі.

Suzuki побудує новий завод незважаючи на віруси

 У непростий для всього світу час багато виробників зупинили автомобільні заводи. Тим часом Suzuki збирається будувати нову фабрику. Вона буде розташована в М'янмі

Згідно з планами японської марки, підприємство почне працювати у вересні 2021-го. Річний обсяг виробництва оцінюється в 40 000 автомобілів. Завод працюватиме за повним циклом складання (Сomplete knock-down, CKD). Обсяг інвестицій в нове підприємство оцінюється в $ 109 млн.

У Suzuki вже є виробничі лінії в М'янмі, але вони працюють за принципом дрібновузлового складання (Semi knocked-down, SKD). На них випускаються чотири моделі: Carry, Ciaz, Ertiga і Swift .

У 2019 Suzuki випустила в М'янмі 13 300 машин, зростання в порівнянні з 2018-м склав 125%. Японська марка займає 60,3% місцевого ринку нових автомобілів, тому де-факто вона є монополістом.

Suzuki Jimny перетворився у вантажівку

 Позашляховик Suzuki Jimny отримав вантажну модифікацію. Поки новинка продається тільки в Новій Зеландії, проте, у компанії є план вивести модель і на інші ринки

У спецверсії Jimny з'явилася вантажна платформа, котораяопірается на повністю стандартне шасі з довжиною колісної бази всього 2,25 м. Відсік виготовлений з нефарбованого алюмінію, має рівну поверхню, відкидні борти з трьох сторін, захисну раму з сіткою, яка захищає заднє скло кабіни від вантажу . Під вантажний платформою - ніша для запасного колеса. На рамі також змонтовано причіпний пристрій. Легкосплавні колісні диски замінені сталевими штампованими.

Вантажний пікап комплектується 1,5-літровим бензиновим двигуном. Потужність агрегату становить 100 кінських сил. Мотор працює спільно з 5-ступінчастою механічною коробкою передач і системою повного приводу.

Suzuki випустить футуристичний кросовер

 Індійський філія Suzuki Motor - компанія Maruti Suzuki - випустить серійний кросовер з дизайном в стилі представленого минулого тижня в Нью-Делі концепт-кара Futuro-e

Прототип відрізняється незвичайним виглядом в спортивному стилі - у нього похила лінія даху, масивні боковини, маленькі вікна, високий капот і повністю світлодіодна оптика. За габаритами експериментальний Судзукі можна порівняти з компактною Hyundai Creta. Futuro-e показали у вигляді неходового макета без глибокого опрацювання технічної начинки, заявивши, що це електромобіль.

Серійний автомобіль з таким дизайном Suzuki Motor випустить протягом декількох років. Цільовим ринком для цієї моделі стане саме Індія, де Suzuki має дуже сильні позиції, проте, є інформація, що модель може стати глобальною. За деякими даними, серійний варіант Futuro-e буде оснащуватися і бензиновим, і дизельним моторами. Дизельним мотором може стати модернізований DDiS225 (обсяг 1,5 л), інженери доводять його до норм Євро-6. У самій Suzuki натякають на гібридні і чисто електричні двигуни.

Представлений новий Suzuki Ignis

 Компанія Suzuki показала рестайлінгову версію Ignis . Хетчбеку трохи допрацювали екстер'єр та переглянули оснащення

Зовні оновлений Ignis виділяється інший гратами радіатора з чотирма U-образними хромованими повітрозабірниками і дизайном бамперів. Крос-версія MF отримала пластиковий обвіс по периметру, сріблясту вставку в передньому бампері, рейлінги на даху і комбіновану забарвлення кузова з чорним дахом. Новинка володіє і немаленьким дорожнім просвітом в 180 міліметрів, який єдиний для всіх версій.

Технічно компактні хетчбеки залишилися незмінні: під капотом встановлений безальтернативний 1,2-літровий атмосферний чотирициліндровий бензиновий двигун потужністю 91 кінську силу (крутний момент 118 Нм) в поєднанні з варіатором. Є ймовірність, що модель може приїхати і в нашу країну, але остаточного рішення з даного питання немає.

Suzuki Jimny повторює шлях УАЗа

 Пам'ятайте, як UAZ оформив на класичний Hunter нове Схвалення типу транспортного засобу (ОТТС), де автомобіль відноситься не до категорії легкових автомобілів підвищеної прохідності (M1G), а до класу малотоннажних вантажівок (N1G). Це зроблено через посилилися вимог до легкових автомобілів. Тепер цим шляхом пішов і Suzuki зі своїм Jimny

Звичайно, нашого ринку це поки не стосується, але жорсткість норм викидів СО2 в Європі вимагає від автовиробників рішучих дій на ниві електрифікації своєї модельної лінійки, але Suzuki в цьому сенс поки в числі відстаючих. Щоб вписатися в злощасні норми, японська компанія вирішила перетворити популярний позашляховик Jimny в комерційну модель.

Autocar повідомив, що компанія почала розсилати повідомлення продавцям з ЄС про те, щоб ті припинили приймати замовлення на Jimny до подальших розпоряджень. Причина в тому, що позашляховик чекає переатестація, після якої він повернеться в продаж як легкий комерційний автомобіль категорії N1.

У Suzuki хочуть вбити Renault Arkana

 Японський концерн показав тізер купеобразного кросовера Futuro-e. Концептуальний позашляховик представлять на авто¬салоне в Нью-Делі

На тізері зображений лише силует автомобіля, але деякі деталі все ж можна розглянути. Так у Suzuki До Futuro-e можна помітити похилий дах, камери замість дзеркал заднього виду і дуже довгі свето¬діодние ліхтарі, які доходять до бічних стекол.

Відомо, що концептуальний купе-кросовер буде електрифіковано. Однак зовсім не ясно, яку саме силову установку він отримає: гібридну або повністю електричну. У компанії заявили лише, що Futuro-e показує майбутній дизайн Suzuki, тобто в компанії вирішили на перше місце вивести саме зовнішні дані.

Suzuki Jimny зроблять п'ятидверним, але тільки в Індії

 Індійське спільне підприємство Maruti Suzuki планує вивести на домашній ринок п'ятидверну версію Suzuki Jimny

Довжина кузова збільшиться з 3650 максимум до 3999 міллі¬метров, так як в Індії для авто-білів коротше чотирьох метрів діють податкові пільги.

При подовженні Suzuki Jimny технічно не зміниться. Трёх¬дверний позашляховик має раму, два нерозрізних моста, жорстко под¬ключаемий повний привід з поніжайкой і 102-сильний бензиновий атмосферник 1.5, який сочета¬ется з пятіступен¬чатой ??«механікою» або чотирьох-ступінчастим "автоматом".

Очікується, що п'ятидверний Suzuki Jimny представлять у 2022 або 2023 роках. Модель можуть назвати Gypsy - під такою назвою в Індії до 2019 року продавався Jimny / Samurai SJ40 зразка 1982 року.

Suzuki може привезти до Росії новий кросовер

 На офіційній сторінці російського представництва Suzuki в Facebook з'явилося опитування щодо перспектив компактного кросовера Ignis в країні. Він, в свою чергу, підтверджує той факт, що наш споживач буде тільки радий новим моделям

Правда, є одна умова, у всякому разі з Suzuki Ignis . Наші співвітчизники заявляють, що модель може прижитися на ринку, якщо отримає конкурентоспроможний цінник. До слова, з осені 2016 року модель представлена на європейському ринку, де її базова вартість становить близько дванадцяти тисяч євро.

Якщо говорити про моделі в цілому, то Ignis пропонується з безальтернативним повним приводом і 1,2-літровим мотором потужністю 90 кінських сил в парі з «механікою» або «роботом». Більш дорогий варіант комплектується гібридною системою SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), яка включає стартер-генератор, підживлює літій-іонною батареєю.

Suzuki представлять новий автомобіль або коробку ...

 Чесно, ми заплуталися, так як компанія дійсно готує до презентації на автосалоні в Токіо концепт безпілотного автомобіля, який схожий на звичайну коробку. Вся ця пишнота вінчає назву «Hanare», яке позначає японський особняк

Ні, особняком цей транспортний засіб точно не назвеш. Suzuki Hanare є квадратний фургон з маленькими вікнами - «бійницями», через яких кузов виглядає особливо громіздким. В автономному транспортному засобі навіть не передбачається місце для водія; по суті, це кімнатка на колесах.

До слова, сам виробник описує концепт як мобільне «простір» з автономним управлінням і просторим інтер'єром. До слова, мінівен орієнтований на комфорт - в ньому навіть присутній гігантська плазмова панель. При цьому відомо, що він буде електричним, але інших технічних подробиць немає.

Нове покоління Suzuki Jimny - Унікум

 Новий Suzuki Jimny увібрав в себе комплекс якостей, які в інших автомобілях можна знайти тільки окремо. Практично прямих конкурентів у цього харизматичного «японця» просто немає

Уже сама історія Suzuki Jimny вельми показова і цікава. Модель з'явилася в 1970 році, ставши першим повнопривідним автомобілем бренду. При цьому за однією з версій в назві новинки було вирішено використовувати слова jeep і mini , покликані відобразити його ключові властивості - компактні розміри і потенціал серйозного позашляховика.

Ідея (як, втім, і реалізація) виявилася настільки вдалою, що перше покоління машини вироблялося більше десяти років, поки в 1981-му не була випущена друга генерація моделі. Вона не тільки увірвалася на конкурентний ринок США, але і перевершила попередницю за тривалістю життя на конвеєрі: випуск «другого» Jimny здійснювався протягом 17 років, до 1998-го. Однак і це не рекорд: автомобіль третього покоління відмінно продавався ще довше - добрих два десятиліття! Всього ж за півстоліття по всьому світу було придбано понад 2,85 млн Jimny.
чотири рази чотири

І ось тепер в Росію прийшла четверта генерація цього «японця», яка успадкувала від трьох попередніх чотири головні переваги моделі: лонжеронну раму сходового типу, відмінну геометричну прохідність, міцну залежну підвіску і надійний повний привід. Само собою, збережена ідеологія автомобіля - це як і раніше дуже компактний і маневрений повноцінний позашляховик, здатний їздити там, куди не всілякі кроссовери- «паркетники», ні вже тим більше звичайні малолітражки рушити навіть не ризикнуть.

Зберігши відстань між осями (2250 мм), новий Suzuki Jimny став трішки коротше (3645 мм), проте на 20 мм виріс у висоту (1725 мм) і став на 45 мм ширше (+1645 мм). Завдяки малим габаритам автомобіль зберіг високу маневреність - радіус його розвороту складає всього 4,9 м, а за рахунок розширеної на 40 мм колії він став більш стійким.

Не менш важливі параметри, які відіграють ключову роль на бездоріжжі. Висоту кліренсу конструктори збільшили відразу на пару сантиметрів - з 190 до 210 мм. Завидними стали також показники кута в'їзду (37 °) і з'їзду (49 °), при тому, що кут поздовжньої прохідності (28 °) зменшився лише на чотири градуси. З такими даними компактний позашляховик здатний штурмувати перешкоди і рухатися по сильно пересіченій місцевості, не пошкоджуючи бампери і днище.

За прохідність нині відповідає Трьохрежимний система ALLGRIP PRO, яку компанія позиціонує як повний привід для професіоналів. Завдяки їй в місті або по шосе «японець» може рухатися як монопривідний автомобіль, але як тільки покриття погіршиться, водієві достатньо буде підключити один з двох режимів 4x4 , в тому числі задіявши понижувальний ряд передач. Крім того, до складу позашляхового арсеналу Jimny тепер входить ряд сучасних електронних асистентів. Зокрема, системи допомоги при рушанні на підйомі (Hill Hold) і при спуску з гори (Hill Descent Control), а також стабілізації курсової стійкості (ESP).

Ще одна найважливіша новація - 1,5 літровий 102-сильний бензиновий мотор, здатний забезпечити 130 Нм крутного моменту. Він замінив агрегат, який поступався як за обсягом (1,3 л), так і по потужносним параметрам (85 к.с. і 110 Нм). При цьому новий двигун не тільки компактніше за своїми розмірами і на 15% легше, але і економічніше - палива він споживає однозначно менше.

Свою роль в цьому відіграє і трансмісія. Замовляючи автомобіль, можна вибрати або 5-ступінчасту "механіку", або 4-діапазонний «автомат». Кожна з цих коробок була вдосконалена. Так, у випадку з «ручкою» японські інженери знизили вібрації, зробили перемикання передач більш інформативними і чіткими, одночасно збільшивши плавність цього процесу. Що ж стосується автоматичної трансмісії, то доопрацювання допомогли зменшити і тертя всередині механізму, і витрата палива. Крім того, важіль коробки тепер переміщається по прямій лінії - водієві так зручніше.
Комфортно і спокійно

Jimny четвертої генерації явно пішов у відрив від свого попередника в тому, що стосується комфорту, ергономіки і функціональності салону. Вже у стартовій комплектації GL (від 1 359 000 рублів) автомобіль оснащений електроприводом бокових дзеркал і електричними склопідйомниками, можливістю управління аудіосистемою і функцією hands-free з рульового колеса, обігрівом заднього скла, фронтальними подушками безпеки, кріпленнями Isofix на другому ряду. У версії ж GLX (від 1 569 000 рублів) власник знайде ще цілий пакет приємних і корисних опцій, в числі яких виділимо круїз-контроль, LED-фари прожекторного типу з автоматичним коректором і омивачами, зовнішні дзеркала з обігрівом, систему клімат-контролю, багатофункціональну «мультімедійку», розетки на 12 у в багажнику і на центральній консолі ...

В цілому ж інтер'єр витриманий в одному стилістичному ключі з зовнішнім дизайном, де правлять бал горизонтальні лінії і плоскі поверхні. І це не випадково. Так, майже вертикальні стійки лобового скла і плоский капот забезпечують їздцям максимальний огляд, що необхідно при пересуванні по пересіченій місцевості. Тій же меті служать і великі вікна, а також строго горизонтальна лінія «приборки», яка поєднується з вертикальною центральною консоллю, завдяки чому водієві гарантується хороша оглядовість на крутих спусках і підйомах.

Разом з тим чотиримісний салон цього Suzuki на рідкість практичний. Зокрема, використані матеріали, які майже неможливо подряпати, а кнопки і тумблери спроектовані так, щоб водій або пасажир зумів легко скористатися ними в будь-якій ситуації, навіть якщо автомобіль скаче по горбах, а людина в рукавичках. І навіть задня сторона сидінь другого ряду, що виходить в 85-літровий багажник, обшита легко миється пластиком. Про те, наскільки ретельно японці продумували кожну деталь, свідчить такий штрих: по периметру даху йдуть водовідвідні жолоби, які рятують від води, що стікає під час дощу при відкриванні дверей. А від летять з-під коліс каменів захистити кузов (він, до речі, може бути пофарбований в одну з восьми колірних комбінацій) допомагають посилені накладки на арки.

Як бачимо, новий Suzuki Jimny потрібно розглядати як надзвичайно практичне і універсальний транспортний засіб. З одного боку, цей компактний, яскравий і самобутній автомобіль дуже хороший в місті - він виділяється в транспортному потоці, легко знайде містечко на будь-який парковці, але разом з тим цілком динамічний, комфортабельний і забезпечує почуття безпеки. З іншого боку, це справжній позашляховик, що вміє долати серйозні перешкоди. А значить, він може стати відмінним вибором для рибалок і мисливців, туристів, дачників, та й взагалі людей, що віддають перевагу активний спосіб життя.

Швидка прем'єра: Suzuki Waku Sport

 Токійський автосалон, до відкриття якого залишилося зовсім небагато часу, явно прославиться цілим розсипом цікавих і нетривіальних новинок. Однією з них стане концепт-кар  Suzuki WAKU Sport, в якому реалізована незвичайна особливість - трансформований кузов

Так, у вихідній конфігурації WAKU Sport - це купе, причому не двухдверное - доступ до задніх місцях відкривають полудвері, як це було реалізовано на Mazda RX-8 , які відкриваються проти ходу. Однак, легким рухом руки, а саме установкою спеціального ковпака, автомобіль перетворюється в універсал. До слова, багато експертів вже відзначили, що цей елемент абсолютно не виглядає чужорідним.

В цілому, дизайн нової розробки виконаний в стилі ретро, ??він відсилає до європейських та японських малолітражок кінця 1960-початку 1970-х років. На жаль, технічні характеристики автомобіля не озвучуються. Повідомляється лише те, що новинка являє собою гібрид заряджається типу з повнопривідною трансмісією.

У Suzuki розробили супердешевий кросовер

 Suzuki Motor розповсюдила перші фото своєї нової моделі - компактного супердешевого кросовера S-Presso. Модель призначається для розвинених країн

В основі конструкції машини лежить здешевлена версія платформи Heartect від останнього Swift . Під капотом встановлена «атмосферна» «трійка» K10B об'ємом 1,0 літр. Її потужність становить 68 к.с, вона поєднується з 5-швидкісною «механікою» або ж «роботом». Привід тут передній, але гарною підмогою на поганих дорогах має стати високий дорожній просвіт - 180 мм.

Про дизайн тут і говорити нема чого, тому що він максимально простий. Натхненником новинки вважається торішній концепт Future-S, однак той був набагато замисловатєє в пластичних рішеннях і деталях екстер'єру, схожість з концептом полягає тільки в пропорціях з високим дахом і «пухким» передком.

Suzuki Jimny перетворили у вантажівку для повернення в Європу

 В Європі у комерційного Suzuki Jimny відсутня другий ряд сидінь - замість нього у машини рівну підлогу

Компактний позашляховик Suzuki Jimny повернувся на європейський ринок. Однак тепер цей автомобіль в країнах ЄС віднесли до розряду легкого комерційного автомобіля (LCV). Як повідомляє Autocar, японці пішли на такий крок через посилені екологічних норм. У свою чергу, висновок моделі з пасажирської лінійки допоможе компанії уникнути штрафів і розраховувати на ряд послаблень.

У комерційного Suzuki Jimny відсутня другий ряд сидінь - замість нього у машини рівну підлогу. Багажний відсік відокремлений від двох передніх крісел гратчастої перегородкою. Після такої трансформації обсяг вантажного відділення у машини виріс на 33 л і тепер становить 863 літри. Технічні характеристики моделі залишилися без змін.

Стартували продажі нового Suzuki Jimny

 Його чекали і він прийшов. Новий Suzuki Jimny тепер офіційно «виїхав» на наш ринок. Автомобіль буде доступний з одним мотором, двома коробками і трьома комплектаціями

Фактично комплектацій всього дві - стандартна GL і максимальна GLX. Якщо враховувати, що в базі можна робити вибір між механічною і автоматичною трансмісією, то формально комплектацій стає три. Треба відзначити, що вже в базовому виконанні автомобіль «щільно» упакований: є кондиціонер, ABS і ESP, підігрів сидінь, мультимедійна система з Bluetooth, електричні склопідйомники. Автомобіль оснащений навіть такими опціями як: система допомоги при спуску з гори, система допомоги при підйомі і.т.д.

Максимальна комплектація, в свою чергу, не привнесе нічого відчутного - кондиціонер заміниться на клімат-контроль, мультимедійна система обзаведеться екраном, з'явиться електрообігрів бічних дзеркал і омивач фар. До речі, подушок безпеки в будь-якій комплектації всього дві і це трохи сумно, тому що європейські версії автомобіля оснащуються шістьма подушками. У представництві пояснили таку несправедливість істотно більш високою вартістю автомобіля в подібному виконанні. У навантаження до всього вищепереліченого додасться кілька дизайнерських штрихів начебто литих дисків і світлодіодних фар. До слова про дизайн, вигляд автомобіля істотно змінився: позашляховик отримав рубані форми кузова, що позитивно відбилося на загальному силуеті, зробивши його більш серйозним.

Що стосується конструктиву і технічних параметрів, то Jimny зберіг лонжеронну раму сходового типу, залежну підвіску, а також повний привід з роздавальної коробкою. Головне нововведення автомобіля - його двигун. Минулий мотор 1.3 потужністю трохи більше 80 кінських сил поступився місцем новій силовій установці. Тепер під капотом розташувався двигун 1.5 з віддачею в 102 кінських сили, який поєднується з уже відомими, проте, кілька модернізованими трансмісіями - п'ятиступінчастою механікою і чотириступінчастим автоматом Asin.

Suzuki Jimny переробили в Mercedes-AMG G 63

 Не скористатися схожістю нового Jimny c легендарним «Геліком» було б нерозумно, особливо для китайців, які, для максимального антуражу, вже випустили свій власний «боді-кіт»

Для початку варто навести тут склад переробок. Замість штатних фар головного світла встановлені JW Speaker з діодними кільцями ходових вогнів, замість штатної решітки радіатора красується точна копія мерседесівською Panamericana, на крилах з'явилися впізнавані «поворотники», а до нового бамперу прироблений «кенгурятник» точь-в-точь як на AMG. Навіть вихлопні труби тепер виступають з-під порогів.

В цілому, якщо не звертати увагу на величезний логотип «S» замість трипроменевою зірки на решітці радіатора і чохлі запасного колеса, то цей позашляховик здалеку можна було б сплутати з G-класом. Однак, судячи з фотографій, якість виготовлення і збірки тюнінгового комплекту залишає бажати кращого.

Suzuki Jimny залишає Європу

 Зовсім скоро цей харизматичний автомобіль покине Старий Світ. Вся справа в ужесточающихся екологічні вимоги Jimny продається в Європі тільк...